Imamo 3 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 3 Gosta
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 58 dana Čet Dec 05, 2013 8:55 pm
forex
Forex Detaljni vodic po svijetu Forex-a, najveceg svjetskog finacijskog trzista. Uz osnovna objasnjenja o tome sto je Forex i o njegovim principima, naci cete i detaljna objasnjenja za trgovanje s numerickim primjerima. Na poklon svim posjetiocima besplatni software za pracenje globalnog trenda.
Naslov: Kako su "plavi"... Sre Sep 14, 2011 9:38 am
postali "orlovi"?
_MaNiaC_
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Čet Okt 06, 2011 10:45 pm
A kako su iluminati,preuzeli masoneriju,a? To te ne interesuje,bitno je da su "plavi" postali "orlovi"... "A da ja vas pitam,shta je sa 500 miliona neprijavljenih kineza,a?"
Lela
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pet Okt 07, 2011 8:22 am
Mene ovo STVARNO zanima.
_MaNiaC_
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Sub Okt 08, 2011 6:31 am
Nekada davno,nasha reprenzentacija (nebitno koji sport),nosila je gornji deo dresa (majice,bluze) plave boje,te ih nazvashe "plavima"... Sada,ova nova reprenzentacija,nosi crveni gornji deo dresa,jer je zastava promenjena (nekada bejashe plavo-belo-crveno,a sada crveno-plavo-belo),a za gornji deo se uvek uzima boja koja je na vrhu... Dalje...Ranije beshe petokraka,pa nishta,pa onda dodashe Dvoglavog Orla (ovaj Orao je presudan)... I tako..Poshto je,malo glupo,da ih zovu "crveni" (jer to asocira na komunizam,prema kome josh mnogi imaju kompleks),ljudi im nadenushe naziv "orlovi",zbog dvoglave ptice,a mlade nazvashe "orlicima"... Verovatno si primetila,da dvoglavi orlovi ne postoje...I ja sam... Zato ni meni nije jasno,zashto ih tako nazvashe,jer reprenzentacija postoji...Stvarnichki...
Lela
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Sub Okt 08, 2011 9:48 am
Postoji. Reprezentacija postoji. Samo da "orlovi" odrastu i nauce da lete (or else).
Papak
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pon Okt 10, 2011 12:01 am
Orao je bar u Evropi kao simbol i grb bio na zastavama starog Rima. Naravno poreklo je još starije ali što se tiče Evrope to je to.
Navodno prema jednoj legendi II krstaški pohod na čeli sa Barbarosom je prolazio kroz Ugarsku i kroz Srbiju , dočekao ih je veliki župan Stefana Nemanja koji im je garantovao bezbedan prelaz kroz Srbiju darovao ih je stadom ovaca i ponudio im je vojsku ukoliko žele da napadnu Carigrad , što se nije desilo.
Ovo je istinit događaj međutim legenda je u ovaj razgovor umetnula još koju rečenicu pri čemu je Barbarosa rekao Nemanji da ako želi biti moćan kao Rim treba nadenuti orla kao simbol.
Dvoglavi orao jeste specifičan jer ga imamo samo mi Albanci i Crnogorci. Albanci ga nisu imali već su ga preuzeli , a kod Crnogoraca nije postojao u vreme Balšića nadenuli su ga tek gospodari gornje Zete , Crnojevići.
Ovaj dvoglavi orao bi prema predanju imao simboličnu ulogu politike i samog geografskog položaja , jer bi jedna glava trebala gledati na Rim a druga na Carigrad tj. istočno i zapadno rimsko carstvo...
Otud orlovi rano lete bar kod nas...
Lela
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pon Okt 10, 2011 8:22 am
Papak ::
Dvoglavi orao jeste specifičan jer ga imamo samo mi Albanci i Crnogorci. Albanci ga nisu imali već su ga preuzeli , a kod Crnogoraca nije postojao u vreme Balšića nadenuli su ga tek gospodari gornje Zete , Crnojevići.
Ovaj dvoglavi orao bi prema predanju imao simboličnu ulogu politike i samog geografskog položaja , jer bi jedna glava trebala gledati na Rim a druga na Carigrad tj. istočno i zapadno rimsko carstvo...
Otud orlovi rano lete bar kod nas...
Zar ne mislis da bi Crnogorcima bolje pristajao naziv "orlovi"? Ja mislim.
storyteller
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pon Okt 10, 2011 8:42 am
Lela ::
I ja. Zato što su im nokti na nogama dugi i nepodrezani.
Lela
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pon Okt 10, 2011 8:44 am
storyteller ::
Lela ::
I ja. Zato što su im nokti na nogama dugi i nepodrezani.
Bravo.
Papak
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pon Okt 10, 2011 8:47 am
Đe ćete njih oni su više ka sivi sokolovi
"Švabo nas juri ka manjemoralnadama a mi bježimo ka sivi sokolovi"
storyteller
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pon Okt 10, 2011 8:55 am
Imaš i onaj vic kad se sretnu crnogorski vrabac i crv.
Crv:
- Đe si sivi sokole?
Vrabac:
- Đe si gujo ljuta?
Lela
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pon Okt 10, 2011 9:01 am
"Kako se zagreva crnogorska fudbalska reprezentacija? Tri kruga oko Crne Gore!"
Eto, predajem se.
Lela
Naslov: Re: Kako su "plavi"... Pon Okt 10, 2011 9:33 am