flyingjoymaker zaslužni član
| Naslov: Noam Chomsky izdaje upozorenje iako je mnogo grešniji nego Donald Trump Ned Jul 10, 2022 4:10 am | |
| Odslušao sam ovog dedu preko video clipa„Noam Chomsky issues warning“ https://www.youtube.com/watch?v=jIv-glBvrrc June 28, 2022 by Winston Riley Naslovom ovog teksta sam rekao suštinu ovog teksta:Noam Čomsky priča kao baba narikača, jer je njen unuk, kriminalac, osudjen na smrt.Baba nariče iako njen unuku još nije poveden na gubilište. A možda mu dodje i oprost Da bih Noamu objasnio u čemu je njegova krivica, za stanje u kojem je ova civilizacija – isfantaziraću priču.Rodjen si dvadesetih godina prošlog veka. Roditelji su te ostavili u Dom za napuštenu decu. U tom domu je bilo na milione i milione napuštene dece Evrope i Severne Amerike. Vaši roditelji nisu imali vremena za vas, Nisu imali šta da vam kao nauku za život poruče; ni glasnicima, ni pismima, ni knjigama. Vi, napuštena deca ste rasli, već prema vašim intelektualnim sposobnostima, sa različitim interesovanjima za materijalne stvari, društvene odnose i filozofiju. Vi niste imali progresivnih oslonaca u starim filozofijama, jer su sve bile osnove za arogantne stavove prema ne-belim rasama ljudi. Ti si se počeo baviti umnim stvarima. Čuo sam da si bio i ostao cenjeni lingvista i kritičar ponašanja tvojih vršnjaka. Medjutim, ni tvoja lingvistika, ni tvoje kritike i analize nisu imali uticaja na ponašanja tvojih vršnjaka. Vaša deca su imala vas, bivšu decu bez roditelja, ali tvoji vršnjaci su preuzeli filozofiju svojih predaka. Ti, kao jedan od najslavnijih mislilaca prošlog veka, nisi imao takodje ništa smisleno da kažeš vašoj deci i vašim unucima. Znači Donald Trump je selfmade man; kao i ti što si bio. Po spontanitetu ili inteligencijom, radno-proizvodnom snagom mozgova, neku ljudi krenu moralno na jednu stranu, neki na drugu.Ti, ostali lingvisti, kritičari i analitičari ste korisni nikom. Onima koji su na strani morala nisi nikad ni bio potreban, ali onima koji su na strani nemorala nisi znao objasniti, u čemu je dobrobit od moralnog življenja i ponašanja.Dakle: Što je filozof slavniji to mu je krivica veća, jer je samo zamajavao potencijalno zdrav segment civilizacije, a niti je neodlučne u moral uveo, niti je nemoralne u moral vratio.A kako stvari stoje za ovu civilizacijsku katastrofu su grešniji filozofi, nego političari. P. S.Ja imam program za Konfederaciju Zemlja. Jedino mi ostaje da pokušam za to zainteresovati one koje ste ti i tvoji vršnjaci „ispustili iz ruku“. :copyright::I Ging Studio Solothurn - Dragoljub M. V. P.Serbian, graduated father, writer and musicianCH, 4500 Solothurn, Postbox 608www.iging-studio.ch | |
|